Siirtopyörillä varustetun crosstrainerin siirtäminen

Monia mietityttää kuinka helppoa tai vaikeaa kuntolaitetta on siirtää sisätiloissa paikasta toiseen. Jos kuntolaitteessa on siirtopyörät eikä lattialla ole merkittäviä esteitä (kuten portaat tai erityisen korkeat kynnykset), on siirtäminen varsin kätevää. Laitteet on suunniteltu siten, että siirtäminen ei ole niinkään voima-, vaan tekniikkalaji.

Päätimme kuvata lyhyen videon, jolla havainnollistetaan lyhyesti ja ytimekkäästi Tunturi GO Cross F 50 -crosstrainerin avulla, kuinka siirtopyöriä hyödynnetään siirtämisessä. Periaate siirtämisessä on sama muidenkin crosstrainer-mallien ja jopa muiden kuntolaitteiden kohdalla, kunhan niissä on siirtopyörät. Kaikessa yksinkertaisuudessaan etuvetoinen crosstrainer nostetaan riittävän paljon pystyyn, että pelkästään siirtopyörät koskevat lattiaan siirtämisen aikana. Tällöin siirtäminen on sujuvaa eivätkä rungon tassut aiheuta hankausjälkiä lattian pintoihin.

Julkaistu kategoriassa Crosstrainerit, Kuntolaitteiden huolto- ja käyttöohjeet, kirjoittanut .

Matias Kukkonen

Matias on Kuntokaupan yksi kolmesta perustajajäsenestä ja nykyisellään luotsaa Kuntokauppaa yrittäjänä ja toimitusjohtajana. Matiaksen oma urheilutausta pitää sisällään monenlaista harrastelua ja lyhyen jakson kilpaurheilua. Kilpaurheilu alkoi 23 vuotiaana, kun mies löysi tiensä pikajuoksuharjoituksiin syksyllä 2003 ja alitti ensimmäisenä kilpailukautenaan kesällä 2004 maagisen 11 sekunnin rajan ajalla 10,98. Tästä kehitys jatkui SM-tasolla siten, että kesä 2005 toi Kalevan Kisoissa M 100 m välieräpaikan. Kesällä 2006 Kalevan Kisat pidettiin Matiaksen silloisessa kotikaupungissa Jyväskylässä, jossa mies ylsi silloiseen tavoitteeseensa: miesten 100 m finaaliin. Seitsemäs sija Kalevan Kisoissa kolmantena kilpailukautena jäi lopulta viimeiseksi esiintymiseksi SM-kilpailuissa. Kesän 2006 viimeinen kilpailu Lahden Eliittikisoissa toi vielä uuden ennätyksen 10,71 hienoiseen (-0,8) vastatuuleen, mutta seuraavalla harjoituskaudella alkaneet loukkaantumiset päättivät lyhyen pikajuoksu-uran kolmeen kilpailukauteen. Nykyään Matias pitää huolta kunnostaan monenlaisten urheiluharrastusten parissa, jakaa näkemyksiään treenaamisesta ja kehittää Kuntokauppaa auttaakseen sinuakin eteenpäin kohti tavotteitasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *