Kuntoilijan peruslisäravinteet vastustuskyvyn parantamiseen

Nyt päivien pimetessä ja talven tullen useimmilla meistä vastustuskyky on koetuksella erilaisia influenssatartuntoja ja muita pikku ”köhiä” vastaan. Lienee ajankohtaista palautella mieliin, millaisilla lisäravinteilla voimme ehkäistä omaa sairastumistamme noihin jaksamista syöviin kulkutauteihin.

En itse ole mikään fanaattinen lisäravinteiden suurkuluttaja. Eräänlaisena ohjenuorana onkin ollut jo muutaman vuoden ajan hankkia valtaosa kehon tarvitsemista vitamiineista ja mineraaleista päivittäin nauttimastani tuoreesta ravinnosta. Lisäravinteet tulevat sitten nimensä mukaisesti hyvänä lisänä syödylle ravinnolle ja takaavat noiden terveyttä edistävien aineosien päivittäiset, korkeat pitoisuudet elimistössäni.

Kun seuraa kaupassa käydessään joskus hieman muidenkin ihmisten ostoskoreja ja on kohtalaisen hyvä ymmärrys eri ruoka-aineiden ravintoainesisällöistä, ei voi välttyä mielikuvalta, että suuri osa suomalaisista elää kroonisessa mikroravinteiden puutostilassa. Valtaosa nykypäivän ruokakaupan valmistuotteista kun on sisällöltään mikroravinneköyhää. Pyrin omassa ruokailussani noudattamaan päivittäin vanhaa hyvää ”puoli kiloa päivässä ” – ohjesääntöä, jonka kokoan monipuolisesti tuoreista kasviksista ja hedelmistä.

Nopeasti kyhätty välipala: turkkilaista jogurttia, appelsiinia ja mustikoita.

Nopeasti kyhätty välipala: turkkilaista jogurttia, appelsiinia ja mustikoita.

Vastustuskykyä kohottavan ravinnerikkaan ruoan lisäksi päivittäiseen käyttööni olen havainnut hyväksi seuraavat simppelit lisäravinteet:

(suluissa oma päivittäinen annostukseni)
Kaikki edellä mainitut lisäravinteet löytyvät kuntokaupan valikoimasta ja toki muiltakin valmistajilta kuin SKIP ja SELF Omninutrition vastaavia tuotteita löytyy. Itse olen pitänyt tuotteista erityisesti hyvän hinta/laatusuhteen ja riittoisan pakkauskoon vuoksi. Tuotteet on suunniteltu urheilijoiden ja aktiiviliikkujien käyttöön, joten eri ainesosien pitoisuudet ovat korkeat verrattuna useisiin vastaaviin apteekkituotteisiin, joissa pitoisuudet on usein määritelty noudattamaan minimisaantisuosituksia. Kaikkihan me tiedämme, ettei minimi välttämättä riitä aina silloin, kun tavoitellaan optimaalista hyötyä.

 

Näillä mennään :)

Näillä mennään siis 🙂

Kerrottakoon vielä tähän loppuun, että edellä mainittuja suuntaviivoja noudattaen olen itse pysynyt terveenä yhtäjaksoisesti kohta kaksi vuotta huolimatta siitä, että ympäristössäni useampikin ihminen on sairastanut tyypilliset kausi-influenssat. Suosittelen kokeilemaan miten mikroravinteita ravinnon ja lisäravinteiden kautta lisäämällä Sinäkin pystyt vaikuttamaan positiivisesti omaan vastustuskykyysi.

Virtaa syksyyn itse kullekin!

-Antti-

Julkaistu kategoriassa Ravinto-ohjelmat, Treenivinkit / harjoitusohjelmat, Yleinen, kirjoittanut .

Antti Heino

Antti toimii kuntoblogissa vierailevana kirjoittajana ja omaa 20-vuotisen kokemuksen kuntosalilla tapahtuvasta, kehonrakennustyyppisestä voimaharjoittelusta. Antin liikunnallinen elämäntapa sai alkunsa alle kouluikäisenä eri joukkuelajeista ja muuttui myöhemmin kreikkalais-roomalaisen painin kautta pääosin yksilölajipainotteiseksi, pitäen sisällään muutamia kamppailulajeja sekä voimaharjoittelua. Hyvinvointiteknologian insinööriksi valmistunut Antti suhtautuu intohimoisesti terveyden ja suorituskyvyn edistämiseen liikunnan, levon sekä ravinnon avulla ja kokeilee mielellään asioiden toimivuutta omassa arjessaan. Nykyisin viikoittainen ”liikunta-annos” koostuu voimaharjoittelusta, päivittäisistä kävelylenkeistä, luontoliikunnasta sekä uinnista ja kuntonyrkkeilystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *