Petälöiden huhtikuun sählytreenit sekä Särkänniemen Salibandy Cup- turnaus 2018

Huhtikuun ensimmäiset treenit alkoivat mukavasti alkulämmittelyllä pallon kanssa juosten kenttää ympäri. Seuraavaksi harjoittelimme palloilutekniikkaa eli teimme muutamat laukaukset maalin edestä kohti maalia, niin että veto lähti takaa saaden sen voiman siihen vetoon. Tämän jälkeen menimme pallon kanssa maalin vasemmalta puolelta spurtaten keskelle ja siitä syötöstä tehden suoraan vetoja kohti maalia. Tätä teimme muutaman kerran ja sitten oli vaihto oikealle puolelle maalia ja sama harjoitus muutaman kerran myös siltä puolelta. Pienen juomatauon jälkeen oli vuorossa 2 vs 1 harjoitusta, eli syöteltiin kentän toiseen päähän, harhautettiin puolustajaa ja koitettiin tehdä maali. Sitten vielä ennen harjoituspeliä meillä oli rangaistuslaukauskisa. Loppupelissä saimme aikaan hien ja mukavat pelit, taisipa jopa minun tiimipuoliskoni voittaa sen pelin tällä treenikerralla.

Maatir hyökkäyspäässä syöttöä odottaessa.

Maarit huhtikuun salibandytreeneissä hyökkäyspäässä syöttöä odottaessa.

Muuten huhtikuun treenit sujuivat hyvin aika samalla treenauskaavalla, paitsi viikolla 16 emme päässeet Vilin kanssa treeneihin, koska minulle iski selkäkivut taas hieman kovempana ja Vilillä oli polvet kipeät työnteosta. Venyttelimme silloin kotosalla ja kävimme lenkillä. Lisäksi 26.4. olleissa treenissä Vilillä venähti pohje kesken harkkojen, joten hän joutui vain valitettavasti katselemaan pelejämme lopputreenien ajan.

Särkänniemen Salibandy Cup- turnaus 2018

Tässä puolustustilanne Kuopion Welhoja vastaan. Minä Maarit tuossa vähän kumarassa ja Vili maalissa.

Tässä puolustustilanne Kuopion Welhoja vastaan. Maarit tuossa vähän kumarassa ja Vili maalissa.

Lauantaina 5.5. saavuimme aamulla klo 7.30 turnauspaikalle pelivaatteet valmiiksi vaihdettuina. Klo 8.00 meillä alkoi ensimmäinen pelimme Kuopion Welhoja vastaan, minä olin tässä pelissä puolustajana ja hoidin oman osani pelistä niin hyvin kuin osasin. Vili teki parhaansa myös maalivahtina. Pelimme olikin yllättävän tasainen, vaikka lopuksi se kuitenkin päättyi 3-1 Welhojen voittoon. Häviöstämme huolimatta koin, että tämä oli yksi päivän parhaimpia pelejämme, kun ajattelee miten joukkueemme toimi tiiminä kentällä. Seuraavana meillä oli vastassa Tuusulan Tuliketut ja he olivatkin aika kova vastus. Kovalla tarkoitan sitä, että he voittivat meidät 7-0 sekä myös sitä, että heidän pelitaktiikkansa oli kovaa ja hieman päällekäyvää. Sainkin ottelussa mailasta pariin otteeseen jalkaan, josta syntyi mustelmat. Emme oikein päässeet pelissä hyökkäämään heidän päähänsä, koska heillä oli todella hyvä puolustus estämässä sen mahdollisuuden. Lauantain kolmas ja viimeinen peli oli Kooveen All Blacks 2 joukkuetta vastaan. Jouduimme tasaamaan joukkueita tähän peliin, koska meidän joukkueessamme oli vajausta. All Blacks pelaajia oli sen verran, että he olivat jakaneet joukkueensa kahteen osaan. Lopulta yksi henkilö All Blacks 1 joukkueesta tuli vahvistamaan meidän joukkuetta. Vili ei ollut tässä pelissä maalissa, koska häneltä venähti vasen pohjelihas kaksi viikkoa sitten ja se alkoi oireilemaan. Häntä paikkasi varamaalivahtimme, joka toimi muuten puolustajana. Hävisimme silti All Blacks 2 joukkueelle pelin 7-3. Ihan hyvissä tunnelmissa lähdimme kotiin, vaikka tappiot harmittikin.

Sunnuntai 6.5. saavuimme hallille klo 11.00 mennessä pelivaatteet vaihdettuina. Viimeinen turnauksemme peli alkoi 11.40 Turun Vaappuankkoja vastaan ja se peli alkoi lupaavasti, koska teimme heti yhden maalin.  Tilanne tasoittui 2-2 yhdessä kohtaan, kunnes he yllättivät ja iskivät. Heille alkoi maaleja sadella vaikka kuinka puolustin, mutta puolustus välillä tökki muiden osalta, enkä saanut yksin puolustettua kolmea vastustajaa vastaan, kun toinen puolustaja ei aina ihan kerennyt juosta ajoissa hyökkäysalueelta. Peli päättyi lopulta tuloksin 12-4 Vaappuankoille. Vili ei pystynyt pelaamaan tässä viimeisessäkään pelissä jalkansa takia. Minulle tämä peli oli parhain noin puolustamisen kannalta, sillä sain aika monen hyökkäysyrityksen pallot pois meidän alueelta. Toki tämä tiesi myös vähän lisää mustelmia ja samalla polvi otti vähän osumaa kaatumisen johdosta. Ei siis tullut tällä kertaa mahdollisuutta osallistua mitalipeleille, mutta parhaamme yritimme ja siihen on tyydyttävä. Oli kuitenkin mukava pelailla ja hakea kokemuksia, toiset joukkueet oli nyt tällä kertaa vähän parempia.

(Artikkelin pääkuvassa puolustustilanne Tulikettuja vastaan turnauksessa. Pallo syötettiin meidän alueelta pois ja kuvassa hyökkääjämme on menossa sitä kohti. Vili maalissa, Maarit maalin edustalla.)

Vielä sittenkin muutamat treenit tiedossa

Aiemmin kerroin, että Kuntokaupan sponsoroima sählykautemme päättyisi nyt tämän turnauksen jälkeen, mutta se jatkuukin vielä 31.5. asti eli vielä on ainakin yksi blogiteksti tulossa. 🙂 Kuulemiin!

Julkaistu kategoriassa Sponsorointi ja hyväntekeväisyys, kirjoittanut .

Maarit Petälä

Minun nimeni on Maarit Petälä. Olen noin kolmekymppinen, Tampereella asuva nuori urheileva nainen. Kilpaurheilua olen harrastanut kehitysvammaisten erityisryhmissä jopa maajoukkuetasolla, nykyisellään enemmän harrastusmielessä. Luonteeltani olen iloinen, ahkera ja sosiaalinen. Olen syntynyt ja asunut Jyväskylässä, missä tämä jalkapalloharrastukseni alkoi vuonna 2005. Pelasin JJK:n erityisryhmässä jalkapalloa, ja turnauksissa maajoukkuevalmentajat seurailivat pelaamistani ja alkoivat kysellä erityisryhmien jalkapallomaajoukkueen toimintaan mukaan. Olen ollut mukana kehitysvammaisten maajoukkueessa vuodesta 2008 ja ensimmäiset kilpailut olivat vuonna 2011. Kilpailu-urani kohokohta oli Los Angelesissa 2015 järjestetyt kehitysvammaisten jalkapallon kesämaailmankisat, jotka olivat minulle ja meidän koko tiimille mahtava kokemus! Sieltähän tulikin sitten palattua Special Olympics -kultaa Suomelle voittaneena futaajana. :) Olikin hieno juttu, että Kuntokauppa lähti mukaan mahdollistamaan tätä unelmien reissua sponsoroimalla kisamatkaa. Asun nykyisin Tampereella ihanan mieheni kanssa, ja täällä olen pelannut jalkapalloa urheiluseurassa nimeltä TPV Auringonnousu. Nyt olen lopetellut kilpailu-uraa jalkapallon puolella ja olen siirtymässä harrastamaan salibandyä mieheni kanssa KooVee:n paidassa. Kuulun Kuntokaupan sponsoroimiin urheilijoihin ja mieluusti jaankin kokemuksiani täällä blogissa harrastuksestani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *