Kuntokauppa.fi sponsoroi Maarit Petälän matkaa Los Angelesin Special Olympics -kesämaailmankisoihin

Miten jalkapalloura alkoi?

Jalkapallo on ollut lapsuudenkodissani aina vahvasti läsnä. Isäni pelasi jalkapalloa ja toimi samaan aikaan valmentajana toiselle joukkueelle. Minä ja veljeni olimme useaan otteeseen kentän laidalla katsomassa kun isä pelasi tai valmensi. Myös toinen veljistäni pelasi jalkapalloa nuorempana, ja minut löysi silloinkin kentän laidalta seuraamasta pelejä. Kokeilin nuorempana pelaamista JYPKin nuorissa, mutta silloin harrastus ei vielä vienyt mukanaan.

Varsinaisesti innostuin lajista vuonna 2005, kun silloinen opiskelukaverini pyysi minua mukaan JJK:n erityisryhmien jalkapallojoukkueeseen. Harjoituksia oli kerran viikossa ja meillä oli hyvä joukkue. Kävimme kilpailuissa kesäisin Helsingissä Stadi Cupissa sekä Lahdessa Masto cupissa. Menestys oli vaihtelevaa, mutta meillä oli hauskaa!

Vuonna 2008 minua pyydettiin ensimmäistä kertaa mukaan Special Olympics naisten jalkapallomaajoukkueen toimintaan ja ensimmäiset isot kilpailut meillä oli Ateenassa vuonna 2011. Mitaleita ei tullut, mutta reissu oli kokonaisuudessaan hieno kokemus.

Special Olympics -kesämaailmankisat

Mitä Special Olympics ylipäätään tarkoittaa? Kyseessä on maailman suurin kehitysvammaisten urheilujärjestö, joka perustettiin vuonna 1968 Yhdysvalloissa Eunice Kennedy-Shriverin toimesta. Pieni järjestö on kasvanut huimaa vauhtia, ja nykyisin rekisteröityneita Special Olympics urheilijoita on yli 3 miljoonaa kilpaillen yli 30 eri lajissa. Järjestön tehtävänä on tarjota ympärivuotista toimintaa ja urheilukilpailuja aikuisille ja lapsille, joilla on kehitysvamma. Kansainvälisten sääntöjen mukaan jokainen 8 vuotta täyttänyt kehitysvammainen urheilija voi osallistua Special Olympics -kilpailuihin.

Tänä kesänä olen lähdössä joukkueemme kanssa Special Olympics -kesämaailmankisoihin Los Angelesiin. Kilpailulajimme on naisten unified-jalkapallo. Kilpailut alkavat 25.7. avajaisseremonioilla, ja kahtena ensimmäisenä päivänä meillä on edessämme luokitteluottelut. Varsinaiset pelit alkavat niiden jälkeen 27.7 ja päättyvät 2.8.
Kilpailut televisioidaan ESPN:n toimesta ympäri maailmaa. Myös YLE lähettää kisalähetyksiä jokaisena pelipäivänä urheiluruudusta, joten voit sieltä seurata Suomen joukkueen menestystä.

Maarit Petälä Special Olympics -kesämaailmankisoissa Ateenassa 2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Suomesta lähtee Los Angelesiin yhteensä 63 kehitysvammaista urheilijaa ja 29 partneria. Kilpailijoita osallistuu 14 eri urheilulajiin: melonta, judo, uinti, golf, rytminen voimistelu, miesten unified-jalkapallo, naisten unified-jalkapallo, ratsastus, miesten unified-lentopallo, unified beach volley, keilailu, yleisurheilu, miesten unified-koripallo ja purjehdus.

Moni joukkueeseen kuuluva urheilija ei ole koskaan ennen käynyt ulkomailla. Oman matkani mahdollistamiseksi minulla on muutamia sponsoreita, joista yksi on Kuntokauppa.fi. Matkani kulkua sekä kilpailutapahtumia pääsee seuraamaan Kuntoblogista. Kirjoittelen pitkin matkaa valmistautumisesta kilpailuihin, sekä myös kuulumisia paikanpäältä Los Angelesista.

Odotuksia ja tavoitteita Los Angelesin kilpailuista

Koko joukkueemme tavoitteena on tietysti voittaa mahdollisimman monta peliä ja menestyä sillä saralla mitaleille asti. Meillä on kasassa hyvä joukkue ja yhteishenki on erinomainen. Uskon, että meillä on mahdollisuudet menestyä!

Omia odotuksia on tietysti menestyminen kisoissa sekä onnistumiset yksittäisissä peleissä niin maalien teossa kuin puolustamisessa ja syöttelyissä. Toivon, että matka on kokonaisuudessaan onnistunut. Omasta hyvinvoinnista tulee myös huolehtia matkan aikana. Ilmasto Los Angelesissa tulee olemaan todella lämmin, joten nesteytys täytyy pitää kunnossa ja muistaa juoda paljon vettä. Odotan myös paljon eri nähtävyyksiä, jotain ehdimme varmasti näkemään. Uskon että tästä kisamatkasta ja muutenkin reissusta tulee ikimuistoinen ja huippu reissu!

Mukavaa kesää kaikille ja lisäkuulumisia luvassa Kuntoblogiin kisojen lähestyessä!

Maarit Petälä naisten unified jalkapallo joukkueen harjoituksissa.

Maarit Petälä naisten unified-jalkapallojoukkueen harjoituksissa.

 

Julkaistu kategoriassa Special Olympics, Sponsorointi ja hyväntekeväisyys, kirjoittanut .

Maarit Petälä

Minun nimeni on Maarit Petälä. Olen noin kolmekymppinen, Tampereella asuva nuori urheileva nainen. Kilpaurheilua olen harrastanut kehitysvammaisten erityisryhmissä jopa maajoukkuetasolla, nykyisellään enemmän harrastusmielessä. Luonteeltani olen iloinen, ahkera ja sosiaalinen. Olen syntynyt ja asunut Jyväskylässä, missä tämä jalkapalloharrastukseni alkoi vuonna 2005. Pelasin JJK:n erityisryhmässä jalkapalloa, ja turnauksissa maajoukkuevalmentajat seurailivat pelaamistani ja alkoivat kysellä erityisryhmien jalkapallomaajoukkueen toimintaan mukaan. Olen ollut mukana kehitysvammaisten maajoukkueessa vuodesta 2008 ja ensimmäiset kilpailut olivat vuonna 2011. Kilpailu-urani kohokohta oli Los Angelesissa 2015 järjestetyt kehitysvammaisten jalkapallon kesämaailmankisat, jotka olivat minulle ja meidän koko tiimille mahtava kokemus! Sieltähän tulikin sitten palattua Special Olympics -kultaa Suomelle voittaneena futaajana. :) Olikin hieno juttu, että Kuntokauppa lähti mukaan mahdollistamaan tätä unelmien reissua sponsoroimalla kisamatkaa. Asun nykyisin Tampereella ihanan mieheni kanssa, ja täällä olen pelannut jalkapalloa urheiluseurassa nimeltä TPV Auringonnousu. Nyt olen lopetellut kilpailu-uraa jalkapallon puolella ja olen siirtymässä harrastamaan salibandyä mieheni kanssa KooVee:n paidassa. Kuulun Kuntokaupan sponsoroimiin urheilijoihin ja mieluusti jaankin kokemuksiani täällä blogissa harrastuksestani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *